Vitlökschampinjoner

Ingredienser

Vitlökschampinjoner

Receptet är för 10 st

10 st   
4 st   
2 msk   
0,5 st   
60 gram   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att smörja formen med.

Vid AIP, man kan ersätta Ghee med kokosolja.

Husgeråd

Vitlökschampinjoner

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Bryt av fötterna på svampen
  • Mixa svampfötterna grovt i en mixer
  • Häll över de mixade svampfötterna i en bunke
  • Tillsätt den hackade persiljan
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och saften från en halv citron
  • Rör samman
  • Klicka ner ghee
  • Rör samman till en röra
  • Fyll champinjonhattarna med röran, fyll dem rikligt
  • Smörj en ugnssäker for med t.ex. lite kokosolja [shoppingcarticon]
  • Placera de fyllda champinjonhattarna i formen
  • Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills champinjonerna fått fin färg
  • Lägg upp och servera

Vitlökschampinjoner1

Vitlökschampinjoner2

Ät och Njut! Vitlökschampinjonerna är perfekt som Tapas eller som ett gott tillbehör till den grillade köttbiten.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]