Vattenmelonsorbet
Det har aldrig varit enklare att göra egen hemmagjord och underbar Vattenmelonsorbet!
Njut av denna underbara sorbet när dagarna är varma, när du vill njuta av något gott efter middagen eller bara njuta av ingen särskild anledning alls.
Så här gör du
Förberedelser
- Skära bort skalet på vattenmelonen och tärna den i mindre bitar ca 2×2 cm
- Lägg in bitarna av vattenmelon i frysen över natten innan du ska använda dem
Tips! Frys in bitarna lite utspridda på en bricka eller i en påse så att de inte fryser som en klump utan är lätta att plocka isär.
När det är dax för sorbet
- Lägg ner de frusna tärningarna av vattenmelon i en matberedare med knivblad eller en större mixer
- Tillsätt pressad lime
- Mixa till små “smulor”
OBS! Du kan behöva hjälpa ner vattenmelon som fastnar på sidorna av bunken vid något tillfälle så att allt blandar sig fint
- Tillsätt vatten och eventuell sötning om du önskar, mixa till slät sorbet.
- Servera och njut direkt!
- Om du önskar riv över lite zest från lime
Nu har du en underbart svalkande och god Vattenmelonsorbet att njuta av i värmen!
Hemmagjord sorbet
Vill du njuta av ännu mer sorbet som du enkelt gör själv hemma kan vi rekommendera följande recept här från vår receptbank Paleoskafferiet:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken