Vattenmelonsorbet

Vattenmelonsorbet med lime

Ingredienser

Vattenmelonsorbet

Ger 4-6 portioner

Tillagningstid

10 minuter*

Topping

  

*Tiden för förberedelse att tärna och frysa in vattenmelonen är inte medräknad.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Bagaren & Kocken.

Vattenmelonsorbet

Det har aldrig varit enklare att göra egen hemmagjord och underbar Vattenmelonsorbet!

Njut av denna underbara sorbet när dagarna är varma, när du vill njuta av något gott efter middagen eller bara njuta av ingen särskild anledning alls.

Så här gör du

Förberedelser

  • Skära bort skalet på vattenmelonen och tärna den i mindre bitar ca 2×2 cm
  • Lägg in bitarna av vattenmelon i frysen över natten innan du ska använda dem

Tips! Frys in bitarna lite utspridda på en bricka eller i en påse så att de inte fryser som en klump utan är lätta att plocka isär. 

Fryst vattenmelon i bitar

När det är dax för sorbet

  • Lägg ner de frusna tärningarna av vattenmelon i en matberedare med knivblad eller en större mixer
  • Tillsätt pressad lime
  • Mixa till små “smulor”

OBS! Du kan behöva hjälpa ner vattenmelon som fastnar på sidorna av bunken vid något tillfälle så att allt blandar sig fint

Så lätt mixar du ihop din Vattenmelonsorbet!

  • Tillsätt vatten och eventuell sötning om du önskar, mixa till slät sorbet.

Härlig Vattenmelonsorbet

  • Servera och njut direkt!
  • Om du önskar riv över lite zest från lime

Nu har du en underbart svalkande och god Vattenmelonsorbet att njuta av i värmen!

Hemmagjord Vattenmelonsorbet

Hemmagjord sorbet

Vill du njuta av ännu mer sorbet som du enkelt gör själv hemma kan vi rekommendera följande recept här från vår receptbank Paleoskafferiet:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak