Ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser

Ugnsrostade rotfrukter

För 2 personer

1 st   
4 st   
4 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Det går givetvis att använda andra goda rotfrukter så som persiljerot, rödbeta eller varför inte lite rödlök, välj dina favoriter!

I grundreceptet har vi valt att enbart använda havssalt som krydda men du kan givetvis komplettera med andra härliga kryddor t.ex. timjan och vitlök, så gott!

Husgeråd

  

Ugnsrostade rotfrukter

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och dela rotfrukterna i önskade bitar
  • Ringla lite olivolja i en djup plåt
  • Sprid ut rotfrukterna på plåten
  • Ringla ytterligare lite olivolja över rotfrukterna
  • Strö över havssalt och eventuellt övriga kryddor som du önskar
  • Rör om i rotfrukterna
  • Ugnsrosta rotfrukterna i 20 minuter, ta ut och rör om
  • Ugnsrosta ytterligare i ca 20 minuter, beror på hur stora bitar du har, känn med provsticka
  • Kör med grillfunktionen de sista 5 minuterna för extra färg
  • Dax att servera!

Njut av dina ugnsrostade rotfrukter tillsammans med en god köttbit, kyckling eller fisk. Servera eventuellt med lite extra havssalt och varför inte en härlig sås.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak