Ugnsrostade rödbetor med timjan och vitlök
Få ett nyttigt, enkelt och gott tillbehör till din middag med Ugnsrostade rödbetor med timjan och vitlök.
Rotfrukter
Rotfrukter är något som vi har tillgång till i stort sett hela året och något som vi använder flitigt i vår matlagning. Soppor, gratänger, grytor, pajer, sallader… ja, måltiderna och rätterna är många med just rotfrukter.
Rödbetor hör till en av de rotfrukter som vi gärna äter och då kanske allra helst när de är som nyast, bara kokta i sin enkelhet, så gott!
Att ugnsrosta rotfrukter och servera som ett härligt tillbehör till sin middag är också underbart gott, rödbetor med timjan och vitlök är en favorit.
Om du inte testat, så gör det!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skala och dela rödbetorna i klyftor och lägg i en bunke
- Smält ghee och häll ner över rödbetorna
- Rör om
- Skala och finhacka vitlöksklyftan
- Tillsätt med rödbetorna tillsammans med repad timjan
- Salta och peppra
- Rör ihop
- Fördela rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper
- Rosta mitt i ugnen i 30 minuter (testa med en provsticka om de känns mjuka)
Medan rödbetorna står i ugnen så passa på att rosta hasselnötter i en torr panna på spisen.
Vi rostade 0,5 dl, gnuggade bort löst skal och delade nötterna på mitten.
- Vid servering toppa med några kvistar timjan och de rostade hasselnötterna
Ät och njut som ett gott tillbehör till köttbiten, biffarna, fisken eller kycklingen.
Goda recept med rödbetor
Söker du efter fler goda recept med rödbetor så vill vi passa på att tipsa om följande receptfavoriter här från Paleoskafferiet.
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.