Ugnsrostad fänkål med citron och chili
Fänkål är något som vi gärna använder i vår matlagning här hemma Under vår tak och detta härliga recept på Ugnsrostad fänkål med citron och chili är så fräscht och gott.
Med friskheten från citronen och den lilla hettan från chilin gör sig detta goda tillbehör perfekt att servera tillsammans med både fisk, kyckling och lamm.
Servera din Ugnsrostade fänkål med citron och chili förslagsvis med:
Låt dig väl smaka!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skölj och skär fänkålen i fina skivor med hjälp av en mandolin eller kniv
- Lägg ut fänkålen i en ugnsform eller en plåt
- Mät upp olivoljan i en skål
- Tillsätt pressad citron, chili och persilja
Blanda samman - Ringla oljan över fänkålen
- Blanda samman försiktigt så det kommer olja på all fänkål
- Strö över lite flingsalt och nymalt svartpeppar
- Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ha lite koll då tiden kan variera beroende på hur tjocka skivor fänkål du har. Fänkålen ska vara mjuk och börja få lite färg
Ät och njut!
Fler goda recept med fänkål
Vill du du laga fler recept med fänkål kan vi rekommendera:
- Fänkålsgratäng
- Korvgryta med fänkål och paprika
- Ugnsgrillad paprika med fänkål och rödlök
- Rökig fiskfilé med fänkål och paprika
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken