Torka svamp

Ingredienser

Torka svamp

Receptet är för 1 stor burk

5 st   

Självklart fungerar det med vilken matsvamp som helst (dock kan tillagningstiden variera).

Husgeråd

Torkad svamp

Så här gör du
 

  • Rensa svampen
  • Skär den i tunna skivor (c:a 3-4 mm)
  • Lägg upp på galler
  • In i torkugn i 6 timmar på 42 grader/i “vanlig” ugn 50 grader i 10 timmar (man kan ha luckan lite på glänt under de sista timmarna)
  • Tag ut svampen och låt dem stå framme i ungefär en timme
  • Förvara sedan svampen i en tätslutande burk
  • Blötlägg i 45 minuter och skölj därefter i kallt vatten innan de används

Torka svamp 1

Att Torka svamp är mycket lättare än man tror och de är utmärkta att använda som smakförhöjare i grytor och soppor.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]