Tomatpaj med pesto
En vegetarisk god paj som passar att servera precis som den är, tillsammans med en sallad, på buffébordet eller som ett gott tillbehör till fisken, kycklingen eller köttet.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mät upp och mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare med knivblad
- Tryck ut degen i en pajform eller en stekpanna som tål ugnsvärme
- Nagga degen med en gaffel
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills den börjar få lite färg och känns torr
- Förbered din pesto
- Mät upp och rosta dina solroskärnor gyllene i en torr stekpanna, om du inte har färdigrostade
- Skölj kirskålen/bladspenaten och lägg i en mixer
- Tillsätt basilika, vitlöksklyftor, rostade solroskärnor och olivolja
- Mixa samman till en pesto
- Smaka av med himalayaslt/havssalt och nymald svartpeppar
- Bred ut peston i botten på det förgräddade pajskalet
- Skölj och skär zucchinin i tunna skivor
- Fördela zucchinin över peston
- Skölj och dela tomaterna på mitten
- Fördela över pajen med snittytan uppåt
- Skala och strimla rödlöken tunt
- Sprid ut över pajen
- Ringla över lite olivolja och strö över lite salt och nymald svartpeppar
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills tomaterna börjar få en lite “grillad” yta
Peston som vi använder i receptet är gjord på kirskål som är perfekt att plocka och använda till pesto, i sin sallad eller smoothie men det går givetvis även att använda bladspenat, basilika, ramslök, morotsblast eller vad man önskar att göra sin pesto på.
Ät och Njut av denna goda Tomatpaj med pesto!
Här hittar du fler goda recept på paj.
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken