Tigerkaka

Ingredienser

Tigerkaka

Receptet är för 1 kaka

4 st   
4 msk   
1 dl   
2 dl   
0,5 dl   
1,5 tsk   
1 tsk   
1 msk   

Bakformen som vi använder är 17,5 x 8,5 cm.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Glimja, Bodystore och Bagaren & Kocken.

Tigerkaka

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Smält kokosoljan och rör ner i smeten
  • Blanda alla torra ingredienserna utan raw kakao i en skål
  • Rör ner i smeten
  • Häll över ca 1/3 av smeten i en annan bunke och rör ner raw kakao
  • Smörj kakformen med kokosolja
  • Häll den ljusa smeten i formen
  • Fördela kakaosmeten som en sträng mitt i kakan
  • Dra med en kniv eller gaffel över kakaosmeten så det blir ett mönster, tryck ner långt i smeten
  • Grädda kakan i ca 30 minuter till den känns torr på provtickan
  • Låt den svalna något innan du vänder upp den

Tigerkaka 1
Ät och njut av härlig Tigerkaka till kaffe eller te.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kaka baka Paleo recept

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Glimja, Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken