Paleotacopaj
Så här gör du
- Förbered en omgång med Het Salsa. Länk till Vår Heta Salsa hittar du här
- Förbered en omgång med Tacokrydda. Länk till vår Tacokrydda hittar du här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
- Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
- Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
- Börja med fyllningen
- Bryn nötfärsen i lite kokosolja
- Häll på tacokryddan över nötfärsen och rör om
- Häll på vattnet och rör om igen så att kryddorna riktigt går in i nötfärsen
- Låt vattnet koka in i nötfärsen
- Fyll pajskalet med nötfärsen
- Vispa samman äggen och kokosmjölken och tillsätt den heta salsan, ta salsa efter tycke och smak
- Häll äggstanningen över nötfärsen
- Dekorera med lite paprika
- Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg
Nu är tacopajen klar att avnjutas! Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.
Gör gärna ett besök i Paleoskafferiet och inspireras av fler härliga pajer.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Tacopaj Tacos Taco Paleo recept Paleorecept sverige
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]