Strikt Paleoräkpaj

Ingredienser

Paleoräkpaj

För 4-6 personer

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

OBS! Psyllium- och Fiberhusk är samma sak.

Fyllning

0,5 kg   
4 st   

Äggstanning

3 st   
2 dl   
1 msk   
3 msk   

Dekoration

Efter tycke & smak   

Strikt Paleoräkpaj

Så här gör du

Pajdeg

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

Fyllning

  • Skala och skiva de kokta äggen
  • Täck botten av pajskalet med äggen
  • Fördela de skalade räkorna över äggen

Äggstanning

  • Vispa samman ägg, kokosmjölk, dijonsenap och dill i en bunke
  • Häll äggstanningen över äggen och räkorna
  • Grädda Räkpajen mitt i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat
  • Dekorera med lite färsk dill vid servering

Räkpaj 1

Ät och Njut tillsammans med en stor och härlig sallad!
 
Låt dig även inspireras av andra goda pajer som du hittar här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus recept Paleo räkpaj glutenfri mjölkfri paleoblogg matblogg Sverige paleorecept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]