Squashpaj med bacon och pesto

Ingredienser

Squashpaj med bacon och pesto

Receptet är för 4 personer

Fyllning

1 st   
1 st   
10 skivor   

Välj en större modell på squashen.

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

Äggstanning

3 st   
2 dl   
4 msk   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Squashpaj med bacon och pesto

Så här gör du
 

  • Förbered genom att göra en omgång med Pesto på morotsblast (länk till Peston hittar du här)
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajskalet
  • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Skölj, dela, kärna ur och dela squashen i mindre bitar
  • Skala och dela löken
  • Kicka ner t.ex. ghee [shoppingcarticon] i en stekpanna med höga kanter eller stekgryta och lägg i squashen och löken
  • Stek samman några minuter
  • Klipp ner baconet och stek ihop ytterligare några minuter tills squashen mjuknat något
  • Häll över blandningen i det förgräddade pajskalet
  • Vispa samman äggstanningen i en bunke
  • Häll äggstanningen över pajen
  • Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat

Squashpaj med bacon och pesto 1 Squashpaj med bacon och pesto 2

Njut av din Squashpaj med bacon och pesto tillsammans med en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paj Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]