Squashpaj med bacon och pesto
Så här gör du
- Förbered genom att göra en omgång med Pesto på morotsblast (länk till Peston hittar du här)
- Sätt ugnen på 175 grader
- Börja med pajskalet
- Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivbladen
- Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
- Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
- Skölj, dela, kärna ur och dela squashen i mindre bitar
- Skala och dela löken
- Kicka ner t.ex. ghee [shoppingcarticon] i en stekpanna med höga kanter eller stekgryta och lägg i squashen och löken
- Stek samman några minuter
- Klipp ner baconet och stek ihop ytterligare några minuter tills squashen mjuknat något
- Häll över blandningen i det förgräddade pajskalet
- Vispa samman äggstanningen i en bunke
- Häll äggstanningen över pajen
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat
Njut av din Squashpaj med bacon och pesto tillsammans med en härlig sallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paj Paleo recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]