Sparrispytt med sötpotatis
Sparris är en av vårens härliga primörer och något som känns extra lyxigt att få njuta av. Denna enkla och härliga sparrispytt med sötpotatis smakar ljuvligt gott i vårsolen.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skrubba sötpotatisen och dela den på längden (om ekologisk annars skala)
- Lägg sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper, vänd snittyta uppåt
- Ringla olivolja över sötpotatisen och strö över lite flingsalt
- Rosta sötpotatisen i ca 40 minuter tills den blivit mjuk och börjar få lite färg
- Medans sötpotatisen är i ugnen gör du pytten
- Skölj och bryt av det hårda längs ner på sparrisen
- Bryn sparrisen i en stekpanna tillsammans med lite ghee
- När sparrisen börjar bli mjuk (ska fortfarande vara något “krispig”) lägg över på ett fat
- Skär bacon och salladslök i mindre bitar och bryn i stekpannan tills de börjar få lite färg
- Häll över babyspenaten och låt steka mjukt
- Vänd ner sparrisen
- Smaka av med salt och svartpeppar
- Servera Sparrispytten med sötpotatisen och Njut!
Titta gärna runt här i Paleoskafferiet och låt dig inspireras av andra goda rätter med sparris och sötpotatis.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och Hemköp
paleokost paleomat paleoblogg Under vårt tak paleotips Paleomat nyttigmat naturligmat vårmat vårrecept matblogg Paleosverige recept paleorecept