Sparrispytt med sötpotatis

underbar sparrispytt tillsammans med sötpotatis på en tallrik

Ingredienser

Sparrispytt med sötpotatis

För 2 personer

Tillagningstid:

45 min

600 g   
250 g   
200 g   
125 g   
100 g   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Att steka med   

Husgeråd

  
  

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Cervera.

Sparrispytt med sötpotatis

Sparris är en av vårens härliga primörer och något som känns extra lyxigt att få njuta av. Denna enkla och härliga sparrispytt med sötpotatis smakar ljuvligt gott i vårsolen.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skrubba sötpotatisen och dela den på längden (om ekologisk annars skala)
  • Lägg sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper, vänd snittyta uppåt
  • Ringla olivolja över sötpotatisen och strö över lite flingsalt
  • Rosta sötpotatisen i ca 40 minuter tills den blivit mjuk och börjar få lite färg
  • Medans sötpotatisen är i ugnen gör du pytten
  • Skölj och bryt av det hårda längs ner på sparrisen
  • Bryn sparrisen i en stekpanna tillsammans med lite ghee
  • När sparrisen börjar bli mjuk (ska fortfarande vara något “krispig”) lägg över på ett fat
  • Skär bacon och salladslök i mindre bitar och bryn i stekpannan tills de börjar få lite färg
  • Häll över babyspenaten och låt steka mjukt
  • Vänd ner sparrisen
  • Smaka av med salt och svartpeppar
  • Servera Sparrispytten med sötpotatisen och Njut!

Titta gärna runt här i Paleoskafferiet och låt dig inspireras av andra goda rätter med sparris och sötpotatis.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleokost paleomat paleoblogg Under vårt tak paleotips Paleomat nyttigmat naturligmat vårmat vårrecept matblogg Paleosverige recept paleorecept