Sötpotatisgratäng med köttfärs

Ingredienser

Sötpotatisgratäng med köttfärs

För 4 personer

400 gram   
3 st   
4 dl   
2 st   
0,5 st   
1 tsk   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna köttfärsen i.

*Vid AIP, uteslut chili och svartpeppar.

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Sötpotatisgratäng med köttfärs

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och skiva sötpotatisen tunt
  • Bryn nötfärsen i en stor gryta eller stekpanna med högre kanter
  • Smaka av färsen med lite havssalt och grovmalen svartpeppar
  • Häll på kokosmjölken
  • Pressa ner vitlöken
  • Hacka chilin i små bitar och tillsätt denna tillsammans med ingefäran och persiljan
  • Rör om och låt koka i hop i några minuter
  • Vänd försiktigt ner den skivade sötpotatisen och låt koka ytterligare någon minut
  • Häll över i en ugnssäker form
  • Grädda mitt i ugnen i 40 minuter till sötpotatisen blivit mjuk och gratängen fått lite färg

Sötpotatisgratäng med köttfärs 1
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gratäng Paleo paleorecept recept

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se