Sötpotatisfrallor
Låt dig förföras av smaken och doften från nybakade Sötpotatisfrallor!
Nybakat bröd
Visst är det underbart gott att få njuta av ett nybakat bröd till sin frukost, soppa eller att packa ner i sin ryggsäck och ta med sig på sin utflykt.
Doften från nybakat bröd väcker många sinnen och härliga minnen till liv. Kanske en känsla av trygghet och värme.
Glutenfritt bröd
Om man äter en paleokost som vi gör, så utesluter man spannmål i sin kosthållning vilket automatiskt innebär att man på ett väldigt effektivt och naturligt sätt utesluter gluten.
När vi bakar inom Paleo så använder vi olika slags nötmjöler, fröer och blandar gärna ner t.ex. frukt, bär, rotfrukter, pumpa eller varför inte sötpotatis i degen för extra saftighet och smak.
Nästa gång du är vill njuta av ett gott bröd så testa våra Sötpotatisfrallor!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och riv sötpotatisen fint på ett rivjärn
- Vispa äggen pösiga i en bunke, vispa några minuter
- Vänd ner den rivna sötpotisen, se till att det blandar sig väl
- Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
- Vänd ner dessa i smeten
- Låt smeten svälla i 5 minuter, kommer vara kladdig
- Forma till 6 stycken frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Tips! Det går lättare att forma degen till frallor om du fuktar händerna med kallt vatten.
- Toppa frallorna med solroskärnor
- Baka mitt i ugnen i 20-22 minuter
- Ta ut och låt svalna på galler
Ät och njut!
Bakglädje
Vill du ta del av ännu fler härliga paleorecept helt utan spannmål och gluten så kan vi rekommendera följande recept här från Paleoskafferiet:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo recept baka brödbak rundstycken frallor glutenfri bakning glutenfritt mejerifri mejerifritt utan vitt socker spannmålsfritt fralla frukosttips frukostbröd soppbröd