Sommar tarte
Sommar, sol, jordgubbar och ljuvlig Sommar tarte! Nu bjuder moder natur på härliga dagar med tillfällen för sommarkalas i det gröna tillsammans med familj och vänner.
Jordgubbar tillsammans med citron och mynta i denna Sommar tarte skapar en härlig smaksymfoni av sommar.
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Sommar tarte på Bloggen.
Så här gör du
- Förbered en omgång av vår Lemon Curd (klicka för recept) och låt den svalna
Pajdeg
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält ghee (alt. kokosolja)
- Mät upp mandelmjöl och honung i en bunke
- Häll ner den pressade saften från citronen och smält ghee
- Rör samman till en smuldeg
- Pensla en avlång pajform med lite smält ghee
- Häll över smuldegen och tryck ut den i formen
- Nagga botten med en gaffel
- Grädda i ca 10 minuter tills pajskalet börjar få fin färg och känns torr
- Ta ut och låt svalna helt
Montering
- Bred ut din Lemon Curd i pajskalet
- Skär dina jordgubbar på mitten och fördela över din tarte
- Toppa med spröda myntablad
Förvara din Sommar tarte i kylskåpet fram till servering. Ät den precis som den är eller tillsammans med lite vispad kokosgrädde.
Så bjud nu in till ett härligt sommarkalas och Njut!
Här i Paleoskafferiet hittar du många goda recept på paj och tårtor. Ta en titt och låt dig inspireras.
Det ska va gott att leva!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
hälsa baka Paleo matlagning matglädje glutenfritt mejerifritt laktosfritt midsommar tårta hälsosam