Semmelvåfflor

Semla som en våffla

Ingredienser

Semmelvåfflor

Ger ca 6 stycken (beroende på vilket våffeljärn du använder)

tillagningstid:

30 minuter

Våfflor

3 st   
1,5 dl   
1,5 dl   
1 msk   
2 msk   
1 tsk   
1 nypa   

Mandelmassa

2 dl   
2 msk   
1 msk   

Du behöver eventuellt tillsätta lite extra mandelmjölk så att mandelmassan blir smidig att spritsa eller breda ut på våfflan

Grädde

Topping

Efter smak   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg, mandel och fiberhusk.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Semmelvåfflor

Vi älskar semlor! Här i Paleoskafferiet kan du hitta härliga recept på både Paleo semlor och Chiasemla som nu får fint sällskap av ljuvliga Semmelvåfflor!

Så här gör du

  • Blanda samman våffelsmeten och grädda härliga Paleovåfflor
  • För mer detaljerad information på hur du rör samman våffelsmeten till Paleovåfflor, titta här
  • Beroende på vilket våffeljärn du har så grädda lagom stora våfflor eller bryt isär när de är klara för önskad storlek på dina semmelvåfflor
  • Lägg dem åt sidan och låt dem svalna
  • Blanda samman mandelmassan
  • Tillsätt eventuellt lite extra mandelmjölk så den går lätt att spritsa eller breda ut på våfflan
  • Viska kokosgrädden fluffig

Montering

Sätt på kaffet och njut!

Semla på ett nytt sätt som våffla
Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Semmelvåffla våffelsemla våffelsemlor glutenfritt glutenfria mejerifritt mejerifria hälsa nyttigare gott paleo paleorecept gofika semla