Saftigt morotsbröd

Ingredienser

Saftigt morotsbröd

Receptet är för 1 bröd

1 kg   
2 dl   
2,5 dl   
1,5 dl   
1 tsk   
4 st   

Saftigt morotsbröd

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och riv morötterna fint
  • Häll fröerna i en matberedare och mixa med knivarna till frömjöl
  • Tillsätt saltet och mixa lite igen
  • Häll nu ner ca 2 tredjedelar av de finrivna morötterna i blandningen och mixa igen till klibbig deg
  • Häll över degen i en stor bunke
  • Blanda ner resten av de rivna morötterna
  • Vispa äggen i en separat skål och häll sedan äggen över degen
  • Blanda väl till en jämn deg
  • Klä en brödform med bakplåtspapper
  • Klicka i degen i formen och jämna till
  • Strö lite sesamfrön över brödet
  • Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter tills det har fått fin färg och är genombakat (kontrollera med provsticka)
  • Ta ut formen och ta ur brödet ur formen
  • Låt brödet svalna inlindad i en handduk på ett galler

Saftigt Morotsbröd2

Saftigt Morotsbröd1
Nu kan du njuta av nybakat morotsbröd!
 
Man kan forma brödet till runda småbröd och då grädda bröden i 1 timme. Vi valde att göra ett helt bröd och la då till ca 20 minuter på gräddningen. Brödet blir väldigt saftigt och går att frysa.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus glutenfri glutenfritt mejerifri mejerifritt Paleo recept paleorecept brödlimpa paleoblogg matblogg baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]