Saftig Chokladkaka med mandelkross

Ingredienser

Saftig Chokladkaka med mandelkross

1 kaka, 10-12 bitar

6 st   
3 msk   
1,25 dl   
1,25 dl   
0,5 dl   
1 tsk   
2 tsk   
2 st   
60 g   
0,5-1 dl   

Husgeråd

Enligt Livsmedelsverket bör man koka importerade frysta hallon en minut innan de äts.

Saftig Chokladkaka med mandelkross

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa samman ägg och honung pösigt i en bunke
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ner den smälta kokosoljan i äggsmeten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
  • Häll smeten i en springform, om du önskar lägga kakan på ett annat fat när den är klar, spänn fast bakplåtspapper i botten på formen
  • Tryck ner hallon i kakan
  • Strö hackad mandel över kakan
  • Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter, känn med provsticka om den är klar, ska ej vara kladdig
  • Låt kakan svalna
  • Ät och Njut!

 
Avnjut din kaka precis som den är eller tillsammans med lite vispad kokosmjök/kokosgrädde smaksatt med äkta vanilj.
 
Sätter någon på kaffet? Fikat är klart!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept Sverige baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]