Saffransrutor
Denna ljuvliga kaka smakar fantastiskt gott till en kopp kaffe när man närmar sig jul.
Men självklart även annars när man är sugen på något riktigt gott till kaffet. Saffran är ju inte enbart en julkrydda.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Klä formen med bakplåtspapper
- Smält kokosolja
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt kokossocker
- Vispa pösigt
- Tillsätt den smälta kokosoljan
- Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
- Vispa försiktigt eller vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
- Häll smeten i formen med bakplåtspapper
- Hacka pistagenötterna grovt och strö över kakan
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills kakan börjar få fin färg och känns torr när du kollar med en provsticka i mitten av kakan
- Ta ut kakan och låt den svalna
- Lyft upp kakan på en skärbräda och skär den i fina saffransrutor
- Ät och Njut!
Här i Paleoskafferiet hittar du mycket gott att baka till kaffet. Låt dig gärna inspireras!
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Paleo paleorecept bakapaleo paleokaka saffranskaka julkaka sverige glutenfritt mejerifritt paleotips saffran godkaka recept paleosverige