Saffransrutor med kardemumma och pistagenötter

Ingredienser

Saffransrutor

Ger 12 rutor

Tillagningstid:

40 minuter

4 st   
4 msk   
1 dl   
3 dl   
2 tsk   
1,5 tsk   
0,5 g   
50 g   

Vi använder en form med måtten: 25*20 cm.

Husgeråd

  
  
  
  
  
  

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg, mandel och pistagenötter.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Saffransrutor

Denna ljuvliga kaka smakar fantastiskt gott till en kopp kaffe när man närmar sig jul.

Men självklart även annars när man är sugen på något riktigt gott till kaffet. Saffran är ju inte enbart en julkrydda.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Klä formen med bakplåtspapper
  • Smält kokosolja
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt kokossocker
  • Vispa pösigt
  • Tillsätt den smälta kokosoljan
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
  • Vispa försiktigt eller vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper

Annons till kokböcker Paleo

  • Hacka pistagenötterna grovt och strö över kakan
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills kakan börjar få fin färg och känns torr när du kollar med en provsticka i mitten av kakan
  • Ta ut kakan och låt den svalna
  • Lyft upp kakan på en skärbräda och skär den i fina saffransrutor
  • Ät och Njut!

Här i Paleoskafferiet hittar du mycket gott att baka till kaffet. Låt dig gärna inspireras!

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo paleorecept bakapaleo paleokaka saffranskaka julkaka sverige glutenfritt mejerifritt paleotips saffran godkaka recept paleosverige