Saffransglass med Fikon & Ingefära

Ingredienser

Saffransglass

För 4 personer

1 st   
1 st   
3-4 st   
20 gram   
20 gram   
5 gram   
1 krm   
1 tsk   
0,5 krm   
1 tsk   
0,25-0,5 st   
1 tsk   
2 dl   
2 msk   
1 st   
6-7 st   
1 msk   
1 tsk   

Saffransglass med Fikon & Ingefära

Ett fantastiskt glassrecept från Moveat!

Så här gör du

  • Lägg dadlar och fikon i hett vatten (i c:a 5 minuter)
  • Ta sedan ut kärnor och dra bort skinnet/skalet på dadlarna
  • Vispa upp ägg med lönnsirap och honung. Smeten skall bli riktigt fluffig och fin
  • Mixa banan, dadlar, fikon, nötsmör, kokosolja, honung och kryddor till en slät smet tillsammans med kokosmjölken, lite åt gången
  • Tillsätt ev. kollagen pulvret och mixa hastigt igen
  • Rör försiktigt ned saffranssmeten i äggfluffet tills allt är blandat
  • Häll genast ned smeten i en glassmaskin. Följ anvisningarna på maskinen
  • För över glassen till glasburkar och frys in, eller ät med en gång

OBS: tänk på att ta fram glassen från frysen en god stund innan den ska serveras!
 
Tips: Rör ned ett hackat fikon eller lite smulade “pepparkakor” i glassen innan infrysning!
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

glass saffran recept paleorecept paleoglass julglass jul advent fika