Saffransglass med Fikon & Ingefära
Ett fantastiskt glassrecept från Moveat!
Så här gör du
- Lägg dadlar och fikon i hett vatten (i c:a 5 minuter)
- Ta sedan ut kärnor och dra bort skinnet/skalet på dadlarna
- Vispa upp ägg med lönnsirap och honung. Smeten skall bli riktigt fluffig och fin
- Mixa banan, dadlar, fikon, nötsmör, kokosolja, honung och kryddor till en slät smet tillsammans med kokosmjölken, lite åt gången
- Tillsätt ev. kollagen pulvret och mixa hastigt igen
- Rör försiktigt ned saffranssmeten i äggfluffet tills allt är blandat
- Häll genast ned smeten i en glassmaskin. Följ anvisningarna på maskinen
- För över glassen till glasburkar och frys in, eller ät med en gång
OBS: tänk på att ta fram glassen från frysen en god stund innan den ska serveras!
Tips: Rör ned ett hackat fikon eller lite smulade “pepparkakor” i glassen innan infrysning!
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
glass saffran recept paleorecept paleoglass julglass jul advent fika