Rostad Rödbetsspread
Tomatspread, nötspread, tonfiskspread, avokadospread och nu rostad rödbetsspread…
Ja, varianterna är många på ett gott spread och visst är det härligt att få njuta av ett gott paleoknäcke, frökex eller bröd med något krämigt på då och då.
Rödbeta
Det är inte bara den ljuvliga färgen som tilltalar oss så mycket, hos en rödbeta, utan även den jordiga och något söta smaken. Vi brukar ofta både koka och ugnsrosta rödbeta och äta som ett gott tillbehör vid middagen.
Ett nytt och gott sätt att njuta av rödbetor är detta rostade spread på rödbeta, blomkål och vitlök, så gott!
Testa du också!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela rödbetorna och större blomkålsbuketter på mitten
- Lägg dem med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper
- Lägg vitlöksklyftorna bredvid med skal och allt
- Sätt in plåten i ugnen och rosta i ca 45 minuter tills rödbetorna känns mjuka
- Ta ut plåten och ta bort skalet från rödbetorna och vitlöksklyftorna
- Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna på spisen
- Lägg ner de rostade solroskärnorna i en matberedare med knivblad, mixer eller en hög mixerkanna om du vill använda en stavmixer
- Mixa solroskärnorna lätt
- Tillsätt rödbetor, blomkål, vitlök, olivolja, citron zest, citron saft, hackad rosmarin och spiskummin.
- Mixa till en slät spread
- Smaka av med salt och peppar
Förvara din Rostade Rödbetsspread i en lufttät burk i kylen. Håller upp till en vecka.
Fler recept
Om du vill ha fler alternativ på goda pålägg så kan vi tipsa om fikonsmör, aprikos och citronsmör, leverpastej med gurka eller varför inte parmaskinka och avokado.
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo recept nyttig enkel rödbets spread under vårt tak mat inspo inspiration frukost tips macka