Rökig majonnäs
En rökig majonnäs smakar ljuvligt gott till din hamburgare, korven, salladen, köttet, skaldjuren eller det grillade.
Att använda receptet på vår majonnäs och sedan smaksätta på olika sätt ger en krämig och god sås till din måltid. Den rökiga smaken av paprika i denna majonnäs är ljuvlig!
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet på Rökig majonnäs på Bloggen.
Så här gör du
- Knäck ägget i en hög mixerkanna
- Tillsätt dijonsenap och pressad citron
- Mät upp och häll ner extra mild olivolja
- Sätt mixerstaven i botten av mixerkannan och starta mixern, efter några sekunder dra sakta uppåt och för sedan mixerstaven upp och ned några gånger tills du fått en krämig majonnäs
- Pressa ner vitlöksklyftorna
- Tillsätt rökt paprikapulver, lökpulver, chilipulver och himalayasalt
- Mixa lite till
- Nu har du en härlig Rökig majonnäs
Du kan eventuellt behöva röra samman majonnäsen med hjälp av en liten slickepott eller sked på slutet så majonnäsen blandar sig väl.
Häll upp och förvara din majonnäs i en lufttät burk i kylskåpet. Håller minst i 2 veckor.
Vill du ha fler tips på goda såser så titta gärna runt i Paleoskafferiet och låt dig inspireras!
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo, matlagning, matglädje, mejerifritt, laktosfritt, majonäs, hälsa, mat, matblogg, hälsosam, nyttig, recept, Sverige, dressing