Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

en Rökig fiskfile serveras direkt i formen där den ligger på en bädd av grönsaker

Ingredienser

Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

Ger 2 portioner

Tillagningstid:

40 minuter

400 g   
1 st   
1 st   
1 st   
2 st   
70 g   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Ghee att steka med.

Husgeråd

  
  

Allergiinformation: Receptet innehåller fisk.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Cervera.

Rökig fiskfilé med fänkål och paprika

Om du tycker om fisk och att servera allt i en och samma panna då kommer du älska denna härliga rätt.

Rökig fiskfilé med fänkål och paprika, så gott och enkelt och middagen står på bordet inom 40 minuter.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skölj och dela fänkålen, paprikorna och rödlöken i önskade bitar
  • Ringla lite olivolja i botten på en plåt och fördela grönsakerna över plåten
  • Ringla över ytterligare lite olivolja och strö över lite flingsalt

middag 2

  • Ugnsgrilla grönsakerna i 30 minuter tills de börjar få fin färg och känns mjuka
  • Medan grönsakerna står i ugnen förbereder och steker du fisken
  • Salta och krydda fiskfilén med rökt paprikapulver på båda sidor
  • Stek varje filé i ghee i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. (tiden här kan variera beroende på vilken fiskfilé du använder).
  • Skölj och fördela babyspenaten över ett uppläggningsfat
  • När grönsakerna är färdigrillande fördelar du dessa över babyspenaten
  • Avsluta med att lägga på den stekta fiskfilén.
  • Servera och Njut!

Är du sugen på fler goda fiskrecept så gör ett besök under kategorin Fisk och Skaldjur här i Paleoskafferiet.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo paleorecept recept paleosverige sverige matblogg mat nyttigt Under vårt tak paleoblogg paleokost paleomat