Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin

Ingredienser

Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin

Ger ca 4 dl BBQ-sås

2 dl   
2 dl   
1 st   
2 st   
1 st   
2 msk   
2 msk   
1 tsk   
1,5 tsk   
1 krm   
1 krm   
1 krm   

Om du tycker att din BBQ-sås är för syrlig tillsätt lite extra honung och om du tycker att den är för söt tillsätt lite extra citronsaft.

Husgeråd

Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin

Så här gör du

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull
  • Koka upp och låt småkoka i ca 25 minuter, utan lock
  • Såsen ska reduceras och tjockna
  • Dra bort från värmen
  • Mixa lite lätt med en stavmixer, här kan du välja hur slät du vill ha din BBQ-sås
  • Servera direkt eller förvara den i kylen i en lufttät burk tills du ska servera den
  • Håller sig minst en vecka i kylskåp

Denna underbara BBQ-sås med rabarber och rosmarin smakar lika gott varm som kall och du serverar den med fördel som en god sås till köttet, hamburgaren eller kycklingen. Du kan även pensla den på det du ska grilla före det åker på grillen [shoppingcarticon], så gott!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleosverige sverige paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]