Röbetskaka med saffransfrosting och valnötter
Så här gör du
Kakan
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält kokosolja
- Skala och finriv rödbetorna
- Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke
- Tillsätt den smälta kokosoljan
- Blanda samman de övriga ingredienserna och häll ner i äggsmeten
- Vispa samman till en smet
- Rör ner de rivna rödbetorna
- Smörj springformen med kokosolja, för att lätt kunna flytta kakan till ett fat spänn fast bakplåtspapper på botten av formen
- Häll/klicka ner smeten i formen och jämna till med en sked
- Grädda kakan i ca 40 minuter tills provstickan känns torr
- Ta ut kakan och låt svalna
Frosting
- Mät upp den rivna kokosen och häll ner den i en matberedare med knivblad
- Mixa till kokosen börjar klumpa sig
- Klicka ner kokosoljan och mixa till slät smet
- Tillsätt honungen och mixa ytterligare en liten stund tills det blandat sig
- Häll ner kokosmjölken och mixa samman
- Tillsätt saffran och mixa till en gyllene och härlig saffransfrosting
Dekoration
- Klicka på önskad mängd frosting på kakan och bred ut till ett jämnt och fint lager
- Dekorera med valnötter eller variera med hackade blandade nötter
Förvara kakan i rumstemperatur fram till servering då frostingen blir hård då du förvarar den i kylskåp.
Duka upp till ett härligt kaffekalas och bjud nära och kära på denna underbara Rödbetskaka med saffransfrosting och valnötter!
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus julkaka jul Paleorecept Paleo recept Sverige glutenfri glutenfritt laktosfri
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]