Röbetshummus
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Tvätta rödbetorna och dela i mindre delar
- Ringla lite olivolja i botten på en ugnssäker form och lägg i rödbetorna
- Rosta i ugnen i ca 45 minuter (tills rödbetorna blivit mjuka)
- Torrosta solroskärnorna i en stekpanna på spisen tills de blir gyllene
- När rödbetorna är klara lägg de i en bunke tillsammans med de rostade solroskärnorna
- Skala och pressa ner vitlöksklyftorna
- Tillsätt paprikapulver, chilipulver, havssalt och repa ner rosmarinen
- Häll över den nypressade citronsaften
- Mixa med en stavmixer till en röra, tillsätt lite olivolja för att göra den smidig
- Nu är din Rödbetshummus klar
Lägg upp i en skål och servera den ljummen eller kall. Passar utmärkt till köttbiten eller som ett gott tillbehör på buffébordet.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus röra Paleo recept hummus
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]