Raw Jordgubbstårta
Så här gör du
Botten:
- Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad
- Mät upp riven kokos, solroskärnor och pumpakärnor och häll ner med dadlarna
- Tillsätt raw kakao
- Mixa till en kladdig deg
- Förse botten på en springform med löstagbara kanter med bakplåtspapper
- Tryck ut degen till ett jämt lager i botten på springformen
- Ställ in formen i frysen
Fyllning:
- Mät upp riven kokos och häll ner i en matberedare med knivblad
- Mixa tills det blir Kokossmör. Se exakt hur det går till på vårt recept för Kokossmör, länk till receptet på kokossmör hittar du här
- Tillsätt kokosoljan och mixa till en slät smet
- Rensa och tillsätt jordgubbarna
- Mixa ihop
- Mät upp och häll ner kokosmjölk samt äkta vaniljpulver
- Mixa tills det har blandat sig väl
- Ta ut tårtbottnen ur frysen och häll fyllningen över bottnen
- Banka formen lite försiktigt i bänkskivan så att fyllningen blir slät
- Sätt folie över formen och placera på ett slät yta i frysen
Tårtan går utmärkt att göra flera dagar före det är dags att bjuda på den. Ta upp den ca två timmar innan den ska serveras så att den hinner tina. Dekorera tårtan med färska jordgubbar innan servering.
Om du gör den samma dag så låt en stå ca en timme i frysen innan du ska servera den så den hinner “sätta” sig.
Njut av underbar Raw Jordgubbstårta till midsommar eller till något av alla sommarkalas!
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Glimja och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
rå mejerifritt glutenfritt tårta Paleo rawfood