Raw Hallontårta
Det finns många tillfällen då man vill fira med en god tårta. En Raw Hallontårta är perfekt om du vill njuta riktigt gott och dessutom kunna förbereda tårtan flera dagar i förväg, förvara den sedan i frysen tills det är dax för tårtkalas.
Baka en Raw Hallontårta till kaffet!
Så här gör du
- Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar, gärna över natten
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på din springform, så du lätt ska kunna flytta tårtan till ett fat när den är klar
- Börja med din botten till tårtan
Botten
- Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad/ mixer
- Tillsätt pekannötter, kokosflingor och salt
- Mixa till en smulig deg som klibbar ihop när du trycker den mellan dina fingrar
- Tryck ut degen till ett jämnt lager i botten på din springform
- Ställ in plant i frysen medan du gör fyllningen
Fyllning
- Häll av vattnet från cashewnötterna
- Häll ner cashewnötterna i matberedaren med knivblad eller en mixer
- Tillsätt den pressade citronen och hallonen
- Kärna ur dadlarna och tillsätt även dessa
- Mixa till en slät och krämig smet
- Ta ut din botten från frysen och fördela smeten till ett fint lager över bottenlagret
- Ställ in tårtan plant i frysen, låt stå i minst 2 timmar för att sätta sig
Ta fram tårtan ca 1 timme innan du ska avnjuta den, så att den hinner tina något och blir lätt att skära upp.
Dekorera med färska hallon och njut! Vi hade också ett blomströssel som vi fått i present vilket vi använde, detta kan givetvis uteslutas.
Vill du få inspiration till fler goda tårtor utan gluten, mejerier och vitt socker så titta runt här i vår receptbank Paleoskafferiet. Här hittar du fler goda recept på tårtor.
Tid att Njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
tårta glutenfri rawfood mejerifri