Rabarberkräm

Ingredienser

Rabarberkräm

Ger 4 portioner

Tillagningstid:

20 minuter

500 g   
4 dl   
2 st   
2,5 msk   
1-2 tsk   
0,5 tsk   

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Rabarberkräm

Denna härliga Rabarberkräm, som endast är sötad med sötman från banan, smaka ljuvligt till frukost, mellanmål eller som en god efterrätt. Koka och Njut av denna kräm med smak av sommar!

Så här gör du

  • Skiva rabarberna i slantar (går även bra med fryst rabarber)
  • Lägg i en kastrull och häll på vattnet
  • Koka upp och låt koka på medelvärme i 5 minuter, rör om då och då
  • Skala och skiva bananerna
  • Lägg ner tillsammans med rabarberna, som nu börjat tråda sig, och låt koka ytterligare i 5 minuter
  • Rör om då och då
  • Blanda tapiokastärkelse med lite vatten och häll ner i krämen under omrörning
  • Låt koka upp och koka sakta i 1 minut
  • Dra bort grytan från spisen och rör ner kanel och äkta vaniljpulver
  • Häll upp i en skål och låt svalna

Servera din Rabarberkräm ljummen eller kall tillsammans med lite kall kokosmjölk, mandelmjölk eller kokosgrädde. Förvara den kräm som blir över i kylen.

Här hittar du fler goda recept med Rabarber som vi samlat här i Paleoskafferiet.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo paleorecept paleotips paleoinspiration recept paleosverige sockerfritt sockerfri kräm nyttigt nyttig naturligmat nyttigmat utan socker Under vårt tak