Pulled Beef
Det finns många härliga recept på Pulled Beef men detta recept på Pulled Beef i ljuvlig sås är bara så underbart!
Om du älskar långkok, där köttet blir så mört att det bara faller isär, då kommer du älska detta recept!
Vilket kött ska man använda till långkok?
Högrev brukar vara det klassiska köttvalet när man gör Pulled Beef och man ska gärna använda en köttbit som är insprängd med härligt fett. I detta recept har vi använt oss av högrevshjärta, en spännande köttdetalj som är den del av entrecôten som går in i högreven, vilket gör den mör och god!
Gott till Pulled Beef
Det finns många goda tillbehör som smakar gott till Pulled Beef och varför inte testa något av följande:
Så laga och njut av en riktigt härlig middag med Pulled Beef i ljuvlig sås!
Så här gör du
- Mät upp och vispa ihop ingredienserna till kryddbasen i en skål och ställ åt sidan
- Skala och hacka löken
- Salta och peppra rikligt på köttet
- Bryn köttet, så det får lite färg runt om, i ghee direkt i din Crock pot om du har den funktionen eller på spisen i en stekgryta
- Ta upp köttet och lägg på ett fat och ställ åt sidan
- Häll ner och bryn den hackade löken, tillsätt lite extra ghee om det behövs
- När löken börjar mjukna tillsätt kryddbasen
- Stek samman helt kort
- Tillsätt benbuljongen och rör ihop
- Lägg ner biten med högrev eller högrevshjärta
- Tillaga med önskad funktion – Tryckkokare, Långkok eller i ugnen (se beskrivning tillagningstid)
- När det är klart ta upp köttet och dra isär det med hjälp av förslagsvis två gafflar
- Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda samman med såsen
Nu är din Pulled Beef i ljuvlig sås redo att avnjutas tillsammans med valfritt gott tillbehör!
Recept på långkok
Vill du njuta av ännu fler goda långkok kan vi rekommendera följande recept som du hittar här i Paleoskafferiet.
Alla är givetvis helt naturligt fria från gluten och mejerier!
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Gröna gårdar, Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken