Pizzabullar

Ingredienser

Pizzabullar

Receptet är för 12-15 bullar

Deg

3 dl   
5 msk   
2 tsk   
1 tsk   
3 st   
2,5 dl   

Fyllning

3 dl   
125 gram   
1 "kruka"   
1 st   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Pizzabullar

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda alla de torra ingredienserna väl i en bunke
  • Separera tre ägg och häll vitorna i bunken
  • Vispa ihop med hjälp av elvispen
  • Häll på det kokande vattnet och vispa ihop till en deg
  • Knåda ihop degen till en klump och lägg på ett bakplåtspapper
  • Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på degen och kavla ut till en rektangel
  • Dra bort det övre bakplåtspappret
  • Bred på de finkrossade tomaterna
  • Strö över lite oregano eller pizzakrydda
  • Dela baconen i mindre bitar och fördela över deg, tomat och kryddor
  • Bryt av bladen från den färska basilikan och fördela även dessa
  • Rulla ihop till en rulle
  • Skär rullen i ca 2 cm breda bitar
  • Smörj en muffinspåt med lite kokosolja
  • Lägg bullarna i formarna
  • Vispa upp ägget och pensla bullarna
  • Grädda bullarna i ugnen i ca 45 minuter

Pizzabullar1

pizzabullar2
Nu kan du njuta av härliga Pizzabullar, perfekta att ta med på dina utflykter!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus pizza Paleo paleorecept recept Sverige glutenfri glutenfritt paleoblogg matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]