Panerad Fisk

Ingredienser

Panerad Fisk

För 2 personer

400 g   
1 st   
1 dl   
0,5 tsk   
0,5 tsk   

Ghee eller Animaliskt fett att steka i.

Beroende på vilken fiskfilé du väljer kan du eventuellt behöva blanda till lite extra mjölblandning. En rödspättafilé har ju t.ex. en större yta som ska täckas med panering.

Husgeråd

Panerad Fisk

Så här gör du
 

  • Dela eventuellt filéerna i mindre portionsbitar, beroende på vilken fisk du valt att panera
  • Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt
  • Mät upp mandelmjöl, himalayasalt/havssalt och den torkade dillen i en liten skål och blanda ihop
  • Häll ut mjölblandningen på en slät tallrik

Panerad fisk 1

  • Ta filéerna, en åt gången, och doppa först i det uppvispade ägget och vänd de sedan i mjölblandningen

image1

  • Stek den panerade fisken i ghee [shoppingcarticon] eller animaliskt fett några minuter på varje sida tills den fått fin färg
  • Klart!

 
Ät och Njut av din Panerade Fisk tillsammans med ett gott Mos eller varför inte servera den som en Wraps i ett nybakat Stekpannebröd med en härlig Coleslaw! Så gott!!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Sverige Paleoblogg Paleorecept Glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]