Paleoskafferiets Ratatouille

Ratatouille, en njutbar vegetarisk rätt

Ingredienser

Ratatouille

För 4 personer

Tillagningstid:

90 min

Tomatsås

Fyllning

1 st   
1 st   
1 st   
2 st   
4 st   

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Ratatouille

Denna goda Ratatouille smakar ljuvligt både som en enskild vegetarisk rätt eller som ett gott tillbehör till köttet, fisken eller kycklingen.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda samman ingredienserna till tomatsåsen i en bunke
  • Skölj och skär zucchinin och auberginen i ca 0,5 cm tjocka skivor
  • Skölj, dela på längden och kärna ur paprikan
  • Skär paprikan i skivor
  • Skala och skär rödlöken i tunna skivor
  • Skölj och dela tomaterna på samma sätt
  • Häll hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form
  • Varva Zucchini, tomat, rödlök, Aubergine och paprika efter varandra i i formen

Monterar en god och vegetarisk Ratatouille i en rostfri ugnsform

  • Häll över resterande tomatsås

En Ratatouille i rostfri ugnsform som väntar på ugnen för att bli klar

  • Grädda i ugnen ca 1 timme tills grönsakerna blivit mjuka

Nu är din Ratatouille klar att avnjutas!

Här hittar du fler goda vegetariska recept i Paleoskafferiet.

Tips: man kan använda sig av en mandolin för att enkelt och snabbt skära upp grönsakerna, det blir väldigt fint och prydligt. Läs gärna vår artikel om mandolin på bloggen här.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo vegetariskt paleosverige sverige paleorecept recept under vårt tak nyttigt naturlig mat paleoblogg matblogg