Ratatouille
Denna goda Ratatouille smakar ljuvligt både som en enskild vegetarisk rätt eller som ett gott tillbehör till köttet, fisken eller kycklingen.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda samman ingredienserna till tomatsåsen i en bunke
- Skölj och skär zucchinin och auberginen i ca 0,5 cm tjocka skivor
- Skölj, dela på längden och kärna ur paprikan
- Skär paprikan i skivor
- Skala och skär rödlöken i tunna skivor
- Skölj och dela tomaterna på samma sätt
- Häll hälften av tomatsåsen i en ugnssäker form
- Varva Zucchini, tomat, rödlök, Aubergine och paprika efter varandra i i formen
- Häll över resterande tomatsås
- Grädda i ugnen ca 1 timme tills grönsakerna blivit mjuka
Nu är din Ratatouille klar att avnjutas!
Här hittar du fler goda vegetariska recept i Paleoskafferiet.
Tips: man kan använda sig av en mandolin för att enkelt och snabbt skära upp grönsakerna, det blir väldigt fint och prydligt. Läs gärna vår artikel om mandolin på bloggen här.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo vegetariskt paleosverige sverige paleorecept recept under vårt tak nyttigt naturlig mat paleoblogg matblogg