Paleoskafferiets Kanelbullar
Ett riktigt gott recept på Kanelbullar som kombinerar den klassiska svenska traditionen med Paleo glutenfria kanelbullar.
Dessa smakrika bullar är perfekta för alla som vill njuta av en god fika utan gluten. Oavsett om du serverar dem på en eftermiddagsfika, på ett kalas eller till en picknick så kommer dessa Kanelbullar att sprida både glädje och värme.
Sätt på ugnen, dofta på nystött kardemumma och baka dessa njutbara Kanelbullar!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält ghee alt. kokosolja
- Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
- Tillsätt kokosmjölken och ditt smälta ghee/kokosolja
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
- Vispa samman till en deg
- Låt svälla i 5 minuter (om degen känns “rinnig” tillsätt lite extra kokosmjöl)
- Klicka ut degen på ett bakplåtspapper
- Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut degen mellan bakplåtspappren
- När du kavlat klart drar du försiktigt bort de övre bakplåtspappret
- Bred på ghee alt. kokosolja och strö sedan över kanel och lite kokossocker
- Rulla degen till en rulle
- Skär i ca 2 cm breda bullar
- Lägg i bullformar på en plåt
- Vispa ägget och pensla bullarna
- Dekorera eventuellt med mandelflan
- Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg
Njut av nygräddat och härligt goda Kanelbullar. Bullarna går också fint att frysa, värm dem då gärna innan de serveras.
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Söker du en bakbok där alla recept är fria från gluten mejerier och vitt socker? Vår bok Nyttigare Gott är fylld av härliga bakverk, allt från småkakor till bröd och tårtor.
Du köper Nyttigare Gott i vår webbutik, vi signerar alltid alla böcker och skickar dem omgående! Ta en titt och låt dig inspireras.