Oxsvanssoppa
Älskar du som vi både härligt mustiga långkok och ljuvliga soppor, då är denna Oxsvanssoppa något för dig!
Så här gör du
- Krydda Oxsvansen rikligt med havssalt och svartpeppar
- Bryn oxsvansen tills den får fin färg i t.ex. lite ghee i en stekgryta
- Skala och dela lök, morot, palsternacka och sötpotatisen i mindre bitar
- Häll ner och låt fräsa med några minuter med oxsvansen
- Pressa ner vitlöken
- Lägg även ner rosmarin, timjan, persilja, ingefära, chili, tomatpuré och den nypressade citronsaften
- Rör om och bryn samman någon minut
Vid tillagning i Crock Pot
- Häll över allt i din Crock Pot
- Fyll på med vattnet och rör om
- Låt koka på low i 8 timmar, tills köttet släpper fint från benen
- Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan
- Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar
- Låt koka upp kort och servera
Vid tillagning i stekgryta
- Fyll på med vattnen och rör om
- Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar tills köttet släpper fint från benen
- Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan
- Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar
- Låt koka upp kort och servera
Vid servering strö lite extra av de färska örterna över soppan.
Här i vår receptbank Paleoskafferiet hittar många fler spännande recept på Soppa. Gör ett besök och låt dig inspireras.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleorecept Paleo sopprecept långkok slökokare oxsvans