Morotsbröd i långpanna

Ingredienser

Morotsbröd i långpanna

Receptet är för 1 bröd

4 dl   
0,5 dl   
5 msk   
0,5 dl   
1 tsk   
1 tsk   
2 tsk   
2 dl   
6 st   
2 dl   

Formen vi använder är 20 x 30 cm, använd lite olivolja eller kokosolja att smörja/pensla formen med.

Husgeråd

Morotsbröd i långpanna

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och riv morötterna fint
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen och vattnet i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
  • Krama lätt ut vätskan ur morötterna och blanda ner dessa i degen
  • Låt degen svälla i 5 minuter
  • Smörj långpannan/ugnsform med lite olivolja eller kokosolja
  • Klicka ner degen i formen
  • Tryck ut degen med hjälp av händerna
  • “Picka” brödet med en gaffel
  • Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg och känns torr på provstickan
  • Ta ut brödet och låt det svalna något
  • Skär brödet i rutor
  • Låt brödet svalna på galler

Morotsbröd i långpanna
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleoblogg baka glutenfri glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]