Morotsbakelse med bacon och timjan

Morotsbakelse med bacon och timjan

Ingredienser

Morotsbakelse

Receptet är för 2 personer (4 stora eller 8 små som lagas i en muffinsplåt)

4 st   
1 st   
8 skivor   
3 tsk   
1 tsk   
2 krm   
1 dl   
4 st   

Husgeråd

Morotsbakelse med bacon och timjan

Få en god och enkel frukost med en härlig Morotsbakelse med bacon och timjan!

Perfekt att förbereda och förvara i kylen eller frysa in och ta upp när man vill ha en snabb och enkel frukost.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och riv morötterna grovt och lägg i en bunke
  • Skala och finstrimla löken
  • Lägg ner med morötterna
  • Krydda med timjan, havssalt och svartpeppar
  • Rör om
  • Häll i kokosmjölken och knäck ner äggen och blanda
  • Klä muffinskanterna (insidan) på muffinsplåten med bacon (små muffins en baconskiva per muffins, stora muffins två skivor per muffins)
  • Fyll muffinsformen med morotsblandningen
  • Grädda i 25-30 minuter tills de fått fin färg och känns fasta
  • Lossa muffinsen genom att dra längs med kanten med hjälp av en bordskniv
  • Ta upp och servera

Morotsbakelse till frukost

Tid att njuta!
Paleo recept matblogg paleoblogg lunch

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]