Mjuk hallonkaka med smak av kardemumma

Ingredienser

Mjuk hallonkaka

Receptet är för 1 kaka

6 st   
3 msk   
(alt. 3 msk   
1,25 dl   
1,25 dl   
0,5 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
225 gram   

Man kan byta ut kokossockret mot samma mängd honung.

Man kan använda frysta eller färska hallon.

Husgeråd

Enligt Livsmedelsverket bör man koka importerade frysta hallon en minut innan de äts.

Mjuk hallonkaka med smak av kardemumma

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda ner kokosmjöl, ägg, kokosolja, kokossocker (alt. honung), vaniljpulver, kardemumma och bakpulver i en stor bunke
  • Vispa med elvisp till en slät smet
  • Blanda ner de frusna hallonen
  • Häll ner smeten i en springform
  • Grädda i ugnen i 30 minuter, kontrollera med provsticka
  • Ta ut kakan och låt den svalna

 
Servera gärna Mjuk hallonkaka med en klick vispad kokosmjölk.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]