Blomkålspytt med mexikanska smaker
Med sin härliga smak av paprika, chili, spiskummin, vitlök och tomat passar en Mexikansk Blomkålspytt lika bra till köttet som till fisken och kycklingen.
Eller varför inte avnjuta som en egen lite rätt serverad med en grön sallad och en krämig majonnäs, så gott!
Blomkål
Blomkål är en härlig grönsak som vi gärna använder i vårt kök. Denna variant på kål odlas runt om i hela världen och den vanligaste sorten är den vita blomkålen men den finns även som grön, lila och rosa.
Här i Paleoskafferiet hittar du många recept med just blomkål och kanske är du nyfiken på godheter som:
- Krämig Blomkålssallad
- Helrostad Blomkål
- Blomkålsris
- Zucchinipasta med kyckling, pesto och soltorkade tomater
Nästa gång du vill testa något nytt och spännande så laga denna Mexikanska Blomkålspytt!
Så här gör du
- Dela blomkålshuvud i buketter
- Mixa blomkålsbuketterna till “bulgurstorlek” i en mixer eller matberedare med knivblad
- Skala och hacka löken
- Dela, kärna ur och skär paprikan i större bitar
- Dela körsbärstomaterna på mitten
- Bryn löken i lite ghee i en stekpanna med höga kanter eller i en stekgryta
- Pressa ner vitlöksklyftorna med löken
- Tillsätt tomatpuré, hackad chili, spiskummin, och rökt paprikapulver
- Rör samman
- Vänd ner paprikan och tomaterna
- Tillsätt lite havssalt och svartpeppar
- Rör ihop och låt bryna samman på medelvärme i 8-10 minuter tills paprikan börjar bli mjuk
- Vänd ner den mixade blomkålen
- Stek samman i ytterligare 5 minuter
- Hacka persiljan grovt och vänd ner denna på slutet
- Smaka eventuellt av med lite himalayasalt och svartpeppar
Servera direkt och njut!
Härliga tillbehör
Vill du ta del av flera goda recept på härliga tillbehör kan vi rekommendera:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken, Cervera