Meatzapizza

Ingredienser

Meatzapizza

Receptet är för 3-4 personer

Pizzabotten

500 gram   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Använd dina favoritkryddor och lite havssalt/himalayasalt.

Fyllning/topping

Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

*Hemmagjord tomatsås med vitlök, chili, paprika, lök, oregano och färsk basilika.

Tips!

Om du inte vill äta bacon så kan du med fördel toppa med Parmaskinka tillsammans med härlig sallad efter gräddning.

Husgeråd

Meatzapizza

Så här gör du
 

  • Förbered och koka din egen tomatsås, använd ekologiska finkrossade tomater som grund och blanda i dina egna favoritkryddor
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Krydda och blanda nötfärsen till pizzabotten
  • Tryck ut nötfärsen på ett bakplåtspapper på en plåt, färsen kommer dra i hop sig i ugnen så räkna med att den minskar ca 20%
  • Lägg på fyllningen
  • Avsluta med att krydda med lite extra oregano och knäck över några ägg
  • Grädda i ugnen i 20 minuter
  • Häll av vätskan som bildats under gräddningen och flytta över till ett uppläggningsfat

Mezapizza‏ 1
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Meatza Pizza Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]