Mangoremmar med kollagen
Med endast tre ingredienser gör du dessa härliga Mangoremmar med kollagen!
Torkad frukt
Att torka frukt och bär är ett superbra sätt förvara dem länge. Att torka mat på olika sätt är en väl beprövad metod genom tiderna och det bevarar även näringsämnen i råvaran.
Man kan enkelt torka mangoremmarna i den vanliga ugnen eller använda sig av en torkugn.
Kollagen
I detta recept har vi valt att berika våra fruktremmar med kollagen (PS. du får 20% rabatt på kollagen hos Nyttoteket med vår kod UVT20) för att ge både dem och oss en extra boost.
Kollagen är byggstenar för vår bindväv och hud, vårt hår, våra leder och naglar, det verkar också läkande i mage och tarm. Kroppen producerar eget kollagen men med åren så avtar det något och då är det bra att tillsätta lite extra i sin kost.
Så här gör du
- Lägg ner mango och banan i en bunke.
- Mixa med stavmixer till slät puré.
- Tillsätt kollagen.
- Mixa samman.
- Lägg bakplåtspapper på ugnsplåt.
- Bred ut purén på bakplåtspappret (ca 3 mm tjockt lager).
Tillagning i ugn:
50 grader i 8-10 timmar
- Öppna ugnen då och då för att släppa ut ånga.
- Fruklädret ska vara torrt på ytan när det är klart.
- När det är klart ställ ugnsluckan på glänt och låt det svalna helt medans det står kvar i ugnen.
- Lossa fruktlädret från bakplåtspappret.
- Klipp till remmar.
- Rulla ihop och förvara lufttät burk.
Tillagning i torkugn:
42 grader i 10-11 timmar
- Samma tillvägagångssätt som i vanlig ugn.
- Dock får du anpassa mängden puré beroende på storleken på plåtarna.
- Du behöver heller inte släppa ut ånga.
Tips! Experimentera gärna med andra frukter och bär och skapa dina egna favoritremmar.
Torka mer!
För dig som vill torka mer frukt och annat ätbart så kan vi rekommendera ett besök på följande recept här i Paleoskafferiet.
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Nyttoteket