Mandelmjölk

Bild på mandlar som mixas i en matberedare för att bli mandelmjölk

Ingredienser

Mandelmjölk

För 4 dl mandelmjölk

2 dl   
4 dl   

Eventuell smaksättning med färska dadlar och/eller äkta vaniljpulver.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Mandelmjölk

Att göra egen mandelmjölk (eller mandeldryck) är väldigt enkelt, det går dessutom snabbt. Att det inte heller är några som helst tillsatser i den färdiga drycken är ju bara extra plus och toppenfint!

Så här gör du

  • Blötlägg mandlar (länk till blötläggning av nötter finns här)
  • Häll ner mandlarna och vattnet i en mixer/matberedare
  • Mixa allt i 1 – 2 minuter (väl mixat)
  • Låt stå och dra under ungefär 30 min
  • Sila av “mandelmixen”
  • Häll upp på en flaska (tät förslutande behållare/glasburk)

Klart – förvara din mandelmjölk i kylskåp. Håller minst en vecka i kylen.

Mandelmjölk 2

Tips

Ta tillvara på “mandelmixen” som du silat bort. Denna kan användas när du bakar, som smaksättning i glass eller liknande. Frys in “mandelmixen” i decilitervolymer så är det bara att plocka upp lagom mängd.

Man kan även smaksätta mandelmjölk. Lägg ner några (urkärnade) färska dadlar innan du mixar ock låt dessa gå med, blir en väldigt god smak. Man kan också använda äkta vaniljpulver eller liknande. Bara att prova sig fram.

Cachewmjölk

Gillar du mandelmjölken så kanske du även gillar cashewmjölk, den är lika lätt och göra och kan vara basen till många härliga recept.

 

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak