Kycklinggryta
Så här gör du
- Förbered en omgång med Mandelsmör på ca 3 dl mandel. OBS! uteslut saltet! Receptet på Mandelsmör hittar du här
- Skala och hacka löken
- Bryn löken lätt i en panna eller gryta med högre kanter i t.ex. ghee [shoppingcarticon]
- Skär kycklingfilén i mindre bitar
- Tillsätt kycklingfilén i pannan och bryn ihop några minuter tills kycklingen precis blivit vit i färgen
- Kärna ur och dela mangon i tärningar eller använd frusen färdig tärnad och rör ner i grytan
- Tillsätt kokosmjölk, mandelsmör, finhackad chili och nypressad citronsaft
- Rör om
- Smaka av med några nypor Himalayasalt
- Låt koka samman sakta på låg värme i 20 minuter, rör om då och då
- Tillsätt lite persilja efter tycke och smak
- Nu är Kycklinggrytan klar att servera!
Ät och Njut din Kycklinggryta tillsammans med Blomkålsris och en enkel sallad.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifri mejerifritt gryta paleo
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]