Kycklinggryta med mango och mandelsmör

Ingredienser

Kycklinggryta med mango och mandelsmör

Receptet är för 4-6 portioner.

1 kg   
1st   
225 gram   
4 dl   
2 dl   
2 msk   
1 msk   
efter tycke & smak   
efter tycke & smak   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i.

Husgeråd

Kycklinggryta

Så här gör du
 

  • Förbered en omgång med Mandelsmör på ca 3 dl mandel. OBS! uteslut saltet! Receptet på Mandelsmör hittar du här
  • Skala och hacka löken
  • Bryn löken lätt i en panna eller gryta med högre kanter i t.ex. ghee [shoppingcarticon]
  • Skär kycklingfilén i mindre bitar
  • Tillsätt kycklingfilén i pannan och bryn ihop några minuter tills kycklingen  precis blivit vit i färgen
  • Kärna ur och dela mangon i tärningar eller använd  frusen färdig tärnad och rör ner i grytan
  • Tillsätt kokosmjölk, mandelsmör, finhackad chili och nypressad citronsaft
  • Rör om
  • Smaka av med några nypor Himalayasalt
  • Låt koka samman sakta på låg värme i 20 minuter, rör om då och då
  • Tillsätt lite persilja efter tycke och smak
  • Nu är Kycklinggrytan klar att servera!

Kycklinggryta med mango och mandelsmör 01

Kycklinggryta med mango och mandelsmör 02

Ät  och Njut din Kycklinggryta tillsammans med Blomkålsris och en enkel sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mejerifri mejerifritt gryta paleo
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]