Kycklinggryta med fänkål och soltorkade tomater
Köttgryta, fiskgryta, kycklinggryta, vegetarisk gryta… Ja, att laga en gryta till middag känns alltid rätt både till vardag och fest.
Serverad tillsammans med ett gott tillbehör som t.ex. blomkålsris, ugnsrostade rotfrukter, sötpotatis eller ångade grönsaker blir det en härlig middag att njuta av.
Med sin ljuvlig smak av vitlök, fänkål och soltorkade tomater blir denna Kycklinggryta garanterat en ny middagsfavorit!
Ekologisk kyckling
För oss är valet av kyckling viktigt och vi väljer att köpa ekologisk och kravmärkt Reko kyckling.
Reko kyckling finns att köpa i de flesta större och välsorterade matbutiker idag men finns också att köpa hos Gröna gårdar som även säljer fint gräsbeteskött.
Olika kycklingdelar
Det finns fantastiskt många goda delar att tillaga på en kyckling. Här i Paleoskafferiet hittar du många härliga recept med kyckling och vi kan rekommendera:
I vår kycklinggryta med fänkål och soltorkade tomater har vi valt att använda oss av kycklinglårfilé där skinnet är kvar, men det går givetvis bra att använda kycklingfilén eller någon annan valfri favoritdel på kycklingen om man önskar.
Så nästa gång du ska laga något gott med kyckling, testa denna härliga Kycklinggryta med fänkål och soltorkade tomater!
Så här gör du
- Dela kycklinglårfiléerna på mitten
- Krydda med den italienska kryddan runt om på kycklingbitarna
- Stek kycklingen, börja med att lägga den sidan med skinn på neråt i stekpannan, i ghee på relativt hög värme.
- Stek i 3-4 minuter tills skinnet börjar få fin färg
- Vänd och stek ytterligare 3-4 minuter på den andra sidan
- Ställ kycklingen åt sidan
- Skala och dela den gula löken i mindre bitar
- Skär fänkålen i skivor
- Strimla de soltorkade tomaterna
- Hacka chili
- Ta fram en stekgryta med höga kanter och bryn den hackade löken gyllene i ghee
- Tillsätt den skivade fänkålen och de soltorkade tomaterna
- Låt steka ihop i ca 5 minuter tills fänkålen börjar mjukna
- Pressa ner vitlöken och tillsätt den hackade chilin
- Rör samman
- Häll ner kokosmjölken
- Vispa ner tapiokamjölet i buljongen tills den löst sig
- Rör ner buljongen med tapiokamjöl i grytan
- Tillsätt salt och svartpeppar
- Rör ihop
- Tillsätt kycklingen
- Låt allt småkoka under lock i ca 5 minuter tills kycklingen är helt klar
- Vänd ner hackad basilika och persilja samt babyspenaten
- Låt den stå helt kort tills spenaten mjuknat
Nu är din Kycklinggryta klar att avnjutas!
Servera tillsammans med förslagsvis zucchininudlar/pasta eller ett gott blomkålsris.
Fler goda grytor
Vill du laga och njuta av fler goda grytor till middag vill vi gärna tipsa om:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Gröna Gårdar, Hemköp, Jordklok och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken