Kryddig Äppelpaj
Kryddad med en mustig höstkrydda blir denna kryddiga Äppelpaj extra god!
Äpplen
Det finns så mycket gott man kan göra med äpplen!
Kanske har du den stora glädjen att kunna njuta av äpplen från egna trädgården eller från nära och kära. Annars så finns det ju många fina äpplen att köpa både i butiken och på marknaden.
Några favoritrecept med äpplen är Rosa äppelmos med ingefära, Äppelscones och Äppelpaj, så gott!
Glutenfritt fika
Att få njuta av en härlig äppelpaj till fikat är fantastiskt gott och något vi älskar!
Vanligtvis så brukar vi krydda äppelpajen enbart med kanel, och ibland tillsammans med lite kardemumma, men denna kryddiga äppelpaj är något alldeles extra.
En glutenfri äppelpaj fylld med härligt kryddiga smaker av höst som smakar underbart gott till ditt fika.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda samman höstkryddan och ställ åt sidan
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena
- Stek äppelklyftorna på medelvärme i ghee i en stor panna på spisen
- När äpplena börjar mjukna något pudra över kryddblandningen och rör om
- Se till att kryddblandningen fördelar sig jämnt på äpplena
- Häll över äpplena i en pajform
- Rör ihop pajdegen
- Klicka pajdegen över äpplena och fördela till ett lager
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter tills pajdegen börjar få lite färg
- Nu är din Kryddiga Äppelpaj klar att avnjutas!
Servera ljummen tillsammans med cashewglass eller vispad kokosgrädde.
Mums!
Fler goda pajer till fikat
Söker du efter recept på fler goda pajer till ditt fika, som är helt naturligt fria från gluten, mejerier och vitt socker, så kan vi tipsa om dessa härliga pajer här från Paleoskafferiet.
Baka, ät och njut!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore