Kokosyoghurt
Hemmagjord kokosyoghurt till frukost tillsammans med müsli är fantastiskt gott, och dessutom så enkelt att göra!
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Kokosyoghurt på bloggen.
Viktigt att notera!
Rengör burken/burkarna, som ska användas, mycket noga. Häll gärna kokande vatten i dem efter att de diskats – de behöver dock svalna av något innan man börjar blanda sin yoghurt.
Rengör även de verktyg du kommer använda noga.
Så här gör du
OBS! Kokosmjölken ska vara rumstempererad
- Blanda 4 dl kokosmjölk (eller kokosgrädde om man önskar ett tjockare resultat) med innehållet* av 2 st kapslarna probiotika i en burk eller en skål
- Tillsätt eventuellt smaksättning så som vaniljpulver (kan uteslutas)
- Blanda väl, med en ren visp
- Lägg en handduk över burken, eller lägg på ett lock löst
- Ställ burken i ugnen med lampan tänd eller i skåpet ovanför kylskåpet (bra om temperaturen ligger på omkring 30–35 grader – OBS ej över 45 grader)
- Låt stå under minst 24 timmar, sannolikt upp mot 48 timmar
- Rör om någon gång då och då
- Smaka av yoghurten när den börjar bli klar, smaken ska vara god, frisk och syrlig
- När den är klar, placera burken i kylskåp med tätslutande lock
När kokosyoghurten är kall är den klar att ätas.
Yoghurten håller i ungefär 5–7 dagar i kylskåp. Är man osäker så är det bara att smaka lite på den, ska smaka gott, friskt och syrligt gott.
Njut av din hemmagjorda kokosyoghurt!
Man kan självklart även köpa färdig kokosyoghurt om man önskar, t.ex. ICA har en som heter Kokosgurt som inte har några konstiga tillsatser och smakar fint.
*kapslarna för probiotikan ska alltså öppnas och innehållet tömmas ner i kokosmjölken, kapslarna är delade på mitten och det går enkelt att “vrida” isär dem.
Är du mer nyfiken på probiotika och dess effekter så klicka dig gärna in till vår artikel på bloggen om probiotika.
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
kokosyogurt coconutyoghurt göra egen kokosyoghurt paleorecept recept