Kladdkaka med smak av mint
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält kokosoljan
- Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare, använd knivbladen
- Tillsätt kokosen och mixa ihop till en smet
- Mortla pepparmyntan i en mortel
- Blanda samman mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, pepparmyntan och havssalt, häll ner i dadel- och kokossmeten
- Mixa samman
- Tillsätt äggen och mixa igen
- Häll på den smälta kokosoljan och mixa igen
- Pensla en springform med kokosolja, häll ner smeten i formen och jämna till
- Grädda i ugnen i 8- 10 minuter till kakan fått en tunn torr yta
- Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen minst en timme innan servering
Servera kladdkakan med vispad kokosgrädde smaksatt med lite äkta vaniljpulver.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus recept Paleo kaka
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Glimja, Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken