Kladdkaka med smak av mint

Ingredienser

Kladdkaka

Receptet är för 1 kaka

15 st   
1 dl   
2 dl   
5 msk   
4 msk   
1 tsk   
2 tsk   
1 nypa   
2 st   
0,5 dl   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Glimja, Bodystore och Bagaren & Kocken.

Kladdkaka med smak av mint

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare, använd knivbladen
  • Tillsätt kokosen och mixa ihop till en smet
  • Mortla pepparmyntan i en mortel
  • Blanda samman mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, pepparmyntan och havssalt, häll ner i dadel- och kokossmeten
  • Mixa samman
  • Tillsätt äggen och mixa igen
  • Häll på den smälta kokosoljan och mixa igen
  • Pensla en springform med kokosolja, häll ner smeten i formen och jämna till
  • Grädda i ugnen i 8- 10 minuter till kakan fått en tunn torr yta
  • Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen minst en timme innan servering

Kladdkaka med smak av mint 1

Kladdkaka med smak av mint 2

Servera kladdkakan med vispad kokosgrädde smaksatt med lite äkta vaniljpulver.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus recept Paleo kaka

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Glimja, Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken