Kantarellpaj med bacon

Ingredienser

Kantarellpaj med bacon

Receptet är för 3-4 personer

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

Stek i animaliskt fett, ghee eller kokosolja.

Fyllning

1 liter   
10 skivor   
2 st   

Äggstanning

3 st   
2 dl   
1-2 dl   
Efter tycke & smak   

Psylliumhusk och fiberhusk är samma sak.

Husgeråd

Kantarellpaj med bacon

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Börja med fyllningen
  • Lägg lite animaliskt fett, ghee [shoppingcarticon] eller kokosolja i en stekpanna och klipp ner baconet och bryn lätt
  • Skala och hacka löken och rör ner med baconet (om du använder färsk lökstjälk som jag gjorde så kan du vänta med att röra ner löken tills på slutet när kantarellerna och baconet stekt ihop)
  • Häll ner kantarellerna och bryn ihop med bacon och lök tills det blivit lite gyllene
  • Vispa ihop ägg, kokosmjölk, hackad gräslök och lite svartpeppar i en bunke
  • Blanda ner kantarellfyllningen i äggstanningen
  • Häll blandningen i pajskalet
  • Grädda pajen i 25 minuter tills äggstanningen stelnat

Kantarellpaj med bacon 1
Nu är din Kantarellpaj klar att avnjutas antingen på buffébordet eller tillsammans med en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paj Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]