Kålpudding på vårt vis
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Strimla vitkål och lök tunt
- Bryn samman i animaliskt fett, ghee [shoppingcarticon] eller kokosolja tills vitkålen och löken blivit mjuk
- Rensa och hacka chilin i små bitar
- Tillsätt chilin och önskad mängd persilja och rör om
- Smaka av med havssalt och grovmalen svartpeppar
- Rör samman och låt bryna ytterligare någon minut
- Nu är kålen klar!
- Börja med färsen och smaksätt den med salt och svartpeppar och rör om
- Tryck ut färsen till tunna “biffar”
- Stek “Biffarna” någon minut på varje sida (behöver ej vara klara rätt igenom då de ska in i ugnen)
- Varva vitkål och “färsbiffarna” i en ugnssäker form. Börja och avsluta med vitkål
- Grädda Kålpuddingen i 20 minuter tills den fått fin färg
Ät och Njut din Kålpudding tillsammans med kokta grönsaker och Paleolingonsylt.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus vitkål Paleo recept
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]