Julbröd
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Stötta fänkålsfröna och anisfröna lite lätt i en mortel
- Mät upp och blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
- Vispa samman äggen, vattnet och lönnsirapen i en annan bunke
- Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör samman till en smet
- Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
- Klicka i smeten och tryck till så att den fördelar sig i hela formen
- Avsluta med att jämna till brödet med hjälp av lite vatten och en sked
- Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter (kontrollera med en provsticka så att brödet är klart)
Låt brödet vila några minuter och vänd sedan upp det för att svalna på galler under en handduk.
Servera ditt Julbröd med härlig Julskinka och senap eller varför inte det goda Fikonsmöret.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
baka glutenfri glutenfritt Paleo paleorecept recept bröd paleoblogg matblogg